De cirkel is rond

Posted by Richard on 11 maart 2023 in Geen categorie News

In juni/juli van 2022 heb ik deelgenomen aan het Barista Field Project dat jaarlijks wordt georganiseerd door This Side Up Coffee in samenwerking met Argote Specialty Coffee in Colombia. Daar leerde ik alles van de verwerking van koffie, voordat deze arriveert in de branderij. Juan Pablo Lasso Argote is de boer die op een zeer bevlogen manier zijn boerderij runt en de boeren in de omgeving enthousiasmeert tot het produceren van hoogwaardige Specialty Coffee. Ik heb daar koffie geplukt, ontpulpt met de ontpulpingmachine, gewassen, gefermenteerd, te drogen gelegd, gesorteerd en alles geleerd wat er verder bij komt kijken om koffie te verwerken tot een product dat kan worden gebrand in de koffiebrander. Het was een unieke ervaring en in het korte tijdsbestek dat ik er was, is het natuurlijk onmogelijk om de gehele tijdspanne die de verwerking met zich meebrengt, door te maken.

De oogst is helaas tegengevallen doordat er veel regen is gevallen in het gebied. Dit heeft geleid tot een beperkte hoeveelheid koffie wat de prijs helaas heeft opgedreven. Desalniettemin heb ik een zak kunnen bemachtigen en is deze inmiddels te bestellen op de website in de shop. Door deze koffie te bestellen help je Juan Pablo zijn mooie werk voort te kunnen zetten in de productie van deze heerlijke kwaliteitskoffie.

In een volgend blog zal ik wat foto’s posten die ik in de trip naar Colombia heb gemaakt. Colombia is een bijzonder land en druk bezig om haar negatieve imago, dat het verkreeg door het alom bekende drugsverleden, weg te poetsen. Met name Cali is nog een ruwe diamant waar authentiek Colombia (zonder de drugs) nog te ervaren is. Trek je eenmaal de bergen in dan is het natuurschoon overweldigend. Menig koffieplantage trekt een grote glimlach op de werkelijke koffieliefhebber om nog maar te zwijgen over wat het met je doet als je midden tussen die struiken kunt staan en de koffiebessen werkelijk mag plukken. Ik hoop dat je deze ervaring terugvindt in deze fantastische koffie die vooral als filterkoffie tot zijn recht komt maar ook prima als espresso genuttigd kan worden.

One Mile Coffee Roasters Logo Mountain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.